25 jun

Nieuwe collectie Menu A/W 2017

Geplaatst door DesignTales
Nieuwe collectie Menu A/W 2017

De designers hebben niet stilgezeten op het hoofdkantoor van Menu in Kopenhagen.
Met ontwerpen van Norm Architects, Tim Rundle, Kaschkasch, Note Designstudio en vele anderen heeft Menu de collectie enorm uitgebreid.
Vanaf heden zijn de eerste nieuwe producten leverbaar, hierbij een kleine impressie.

Meubels
Menu heeft deze collectie twee nieuwe banken geïntroduceerd. De Offset Sofa en de Eave Modular Sofa.
Beiden banken hebben hun eigen karakter, ondanks dat ze allebei door Norm Architects zijn ontworpen.

De Offset Sofa is verkrijgbaar als twee- of driezitsbank. De vanaf prijs is van de bank is €2599 incl. btw.
De Eave Modular bestaat uit twee elementen en een poef. Zodoende is deze bank volledig naar eigen smaak samen te stellen.

De Afteroom Chair Plus is de nieuwe variant van de bestaande Afteroom Chair. Deze uitvoering heeft een grotere rugleuning voor nog meer comfort. Daarnaast kunt u er voor kiezen om zowel zitting als rugleuning te laten stofferen in stof of leder. De stoel is er vanaf €339 met een gestoffeerde zitting en vanaf €399 volledig gestoffeerd.

Naast deze drie nieuwe meubels, heeft Menu de NoNo tables, de Snaregade met een eiken tafelblad en het Zet Storing System geïntroduceerd. Stuk voor stuk een verrijking voor de Menu collectie.

Verlichting
Na de uitermate succesvolle introductie van de Tribeca Serie in 2015/2016, heeft Menu dit jaar voor wat totaal verschillends gekozen. De TR Bulb Series.
Deze, door Tim Rundle (TR) ontworpen, lampenserie is een serie met een ongekend aantal mogelijkheden. Door de LED-bulb van 20 centimeter doorsnede te combineren met een armatuur naar keuze, kun je deze lamp als tafel, wand, hang of plafondlamp gebruiken. De TR Bulb Series is een absolute verrijking van de verlichtingscollectie van Menu!

Naast de TR Bulb Series, heeft Menu ook de Tribeca Series weer uitgebreid met de Hudson plafondlamp en de Hubert hanglamp.
Ook zijn de Stone lamp en de Carrie Led lamp nu beiden verkrijgbaar in een lichte variant.

Accessoires
Menu staat bekend om haar rijke assortiment met hoogwaardige designaccessoires. Hierbij de belangrijkste nieuwe producten of line-extensions.

De Echasse Vase van Theresa Arns is na het geweldige succes van eerder dit jaar uitgebreid met twee kleinere varianten en een Echasse Bowl (fruitschaal). Ook de Darkly Mirror serie is uitgebreid met twee nieuwe maten, een S (20cm doorsnede) en een L (60cm doorsnede). De POV Wall kandelaars zijn er nu ook in een ronde variant voor waxinelichtje, kaars en eventueel ook als vaasje. Als klap op de vuurpijl heeft Menu besloten om de Bottle Grinders uit te voeren in een versie met walnoten dop.

Al met al een waanzinnige uitbreiding van de al zo prachtige Menu collectie. Bent u nieuwsgierig, wat wij ons goed kunnen voorstellen, klik dan even de catalogus open en kijk uw ogen uit!